Skip to main content

De keuken van Marqt

Iedere dag staan de getalenteerde koks van Marqt klaar in onze gloednieuwe keuken in Veghel, om heerlijke gerechten te bereiden! De keuken is volledig biologisch gecertificeerd en onder leiding van Niek Smits en chefkok Jaap van der Schoof wordt er elke dag door een team van twaalf koks verse soepen en maaltijden gemaakt.

Zelfgemaakt

Alles wat in de Marqt keuken wordt bereid, is zelfgemaakt, van de bouillon in de soep tot de sauzen in de maaltijden, en dát proef je! Neem de pasta bolo, die op z’n Italiaans wordt gemaakt met ragù: runder riblappen 3 uur gestoofd met wortel, bleekselderij, rode wijn, tomatenpuree en kruiden. Geen poedertjes, pakjes of onnatuurlijke smaakstoffen maar smaakvolle groenten en kruiden vers van het land.

Eigen bodem

Het lekkerste komt van eigen bodem. Dat is duurzaam en zo is er steeds iets nieuws. Van een stamppot in de winter tot een frisse gazpacho in de zomer. De groenten komen zo van het veld binnen en worden gelijk verwerkt in de naastgelegen snijderij. Zo kunnen de vers gesneden groenten direct naar de keuken worden gebracht en gelijk worden verwerkt in de maaltijden en soepen.

Ambachtelijk

De pannen zijn wel wat groter dan bij jou thuis, maar er wordt wel op dezelfde manier gekookt. En op een ambachtelijke manier, zo trekken we de bouillon zelf van kruiden en groenten. Bakken en kruiden de groenten, pureren de soep en vervolgens vullen we de bekers. De bekers worden na afvullen gelijk omgedraaid; ook wel na pasteurisatie genoemd. Zo zijn de soepjes minimaal 2 weken goed zonder gekke toevoegingen.

Eerlijk, we maken niet álles zelf, het maken van gehaktballen en worsten laten we graag over aan de échte worstenmaker Brandt en Levie en de gehaktballen zijn van Lebon.