Skip to main content

Over Marqt

In 2006 startte Marqt een echte delicatessenzaak met goed en lekker eten, waar herkomst en genieten hand in hand gaan. Binnen enkele jaren werd Marqt een begrip in Amsterdam en omgeving, met meerdere winkels en in 2014 de start van een eigen keuken. De winkel trok mensen aan voor het lekkerste brood, kaas, verse vis, wijn, en alles voor een goede borrel; voor de echte lekkerbek!

Met de komst van een eigen keuken konden chefwaardige maaltijden en soepen niet uitblijven, perfect voor de thuiskok die even geen zin had om te koken.

De keten Marqt smeltte samen met Ekoplaza in Ekoplaza Foodmarqt. We zorgden ervoor dat alle Marqt helden breder verkrijgbaar werden bij Ekoplaza en biologische speciaalzaken onder het merk Marqt, nu zelfs állemaal biologisch.

De lekkerste verse vis van het seizoen, heerlijke maaltijden en soepen passend bij het seizoen, en een uitgebreid assortiment gerookte vis en tapas maken elk feestje compleet. Al die heerlijke gemaksproducten worden aangevuld met pie’s en pizza’s, zodat lekker eten eenvoudig is – Marqt heeft het al voor je gemaakt.

Puur, vers, lekker én biologisch zijn de voorwaarden. Ambitieus? Vinden wij niet. Het lekkerste is juist biologisch. Het beste uit de volle grond, de zee  en van de wei met liefde bereid met respect voor dier, milieu en mens. Biologisch eten met pure eerlijke smaken zonder gekke toevoegingen. Met deze gedachten breiden we zelfs alleen maar uit. In 2024 verhuisde en breidde Marqt Keuken uit, klaar om nog meer heerlijke maaltijden, soepen en lekkernijen te maken.